Költözés, bútorszállítás meg a többi…

Ha költözésre adjuk a fejünket, menjünk akár vidékre, a fővárosba vagy külföldre, az első megoldandó probléma a bútorok elszállítása lesz. És a java csak ezután kezdődik!

Új otthon, új élet

Költözni mindig izgalmas - pláne hogyha nem a szomszéd város az úti cél. Egy tiszta lap, valaminek a kezdete, biztosra veszem, hogy mindenki a lehető legjobban szeretné kezdeni. De bármilyen nagy is a lelkesedés, nem szabad megfeledkezni a szükséges előkészületekről, máskülönben az álomból könnyen rémálom lehet!

Tárgyaink, apróságaink számbavétele után gondoskodni kell az elszállításukról is. Nem tragédia, hogyha első körben nem sikerül mindent eljuttatni az új helyre, de a nagyobb dolgokat, bútordarabokat, elektronikai cikkeket, amelyeket nem szívesen cipelnénk egyesével a kocsink hátsó ülésén még napokig, érdemes letudni egy füst alatt. Ilyenkor célszerű igénybe venni egy költöztető cég szolgálatait.

Költöztetés – pro és kontra

Vajon megéri pont ezen spórolni? Hogyha az elszállítandó dolog valóban kevés, tényleg jobb ötletnek tűnik, ha bepakoljuk őket a kocsiba, egy-két kanyar oda-vissza és kész is van - mintsem egy költöztető autó felbérlése. Az esetek nagy részében mégis azt mondhatjuk, okosabb, ha az utóbbit választjuk. Ha magunk próbáljuk elszállítani nagyobb használati tárgyainkat, és esetleg a rögzítést vagy a becsomagolást nem szakszerűen oldjuk meg, egy élesebb kanyarban nem kizárt, hogy kárt teszünk benne, vagy végletes meghibásodást okozunk.

A költöztető cégek lomtalanításkor is segítségünkre lehetnek. Nem használt tárgyainkat nem tudjuk mindig hasznos célra fordítani, vagy odaadni barátainknak, ismerőseinknek. Van, hogy egyszerűen használhatatlanná válnak. Ilyenkor az elszállíttatásuk az egyetlen megoldás, ami szóba jöhet.

Budapestre költözne?

Számos fuvarozó cég áll a rendelkezésére, ismerősök elmondása, valamint az internetes vélemények sokaságából könnyedén kiszűrheti, melyik vállalat az Önnek legszimpatikusabb. Országhatárokon belül talán a fővárosba, illetve a fővároson belül való költözés a leggyakoribb, ennek megfelelően itt a költöztető cégeknek is széles skálája elérhető. Vidékkel ellentétben itt szinte mindig találni olyat, aki a nap bármely szakában, a város bármely részén azonnal vállalja értéktárgyaink szállítását. Nem lesz bonyolult olyat találni, aki eljuttatja nekünk a kívánt helyszínre bútorainkat – legyen szó kanapé, fotel, asztal, hűtőszekrény, mosógép, élőállat, zongora szállításáról – lehetőség szerint olcsón.

Egy másik lehetőség is rendelkezésünkre áll, nevezetesen a tehertaxi, amelynek a nevében is benne van, hogy „taxi”, tehát rövid időn belül a helyszínre érkezik, azonban a normál taxival ellentétben nem személyek, hanem áruk szállítására alkalmas. Ezt nem csak régi otthonunkból hívhatjuk és irányíthatjuk leendő lakóhelyünkig, hanem akár üzletekhez is, ahol az adott – nagyobb méretű – tárgyat megvásároltunk.

Költöztetés külföldre

Családi vagy munkahelyi okokból kifolyólag előfordul, hogy valakinek külföldre kell költöznie. Nemzetközi költöztetéssel ma már a legtöbb fuvarozó cég foglalkozik, bár a távolságtól függően, ez nyilván valamivel többe kerül, mint ugyanaz belföldön.