Két felborult trélert kellett menteni hajnalban

Egymás után két autókat szállító tréler borult fel hajnalban. Az M5-ös autópályán a román sofőr Ausztriából tartott hazafelé, amikor nekiment a szalagkorlátnak. A sajátján kívül összetörte azt a két autót is, amit szállított. Egy kísértetiesen hasonló másik baleset is történt az M3-as autópályán, ahol a moldáv sofőr valószínűleg elaludt.

Autómentésre szorult tréler az M3-as autópályán

Az utánfutó az oldalára borult, látszik, a kocsikat jól rögzítették az indulás előtt, mert még így is a helyükön maradtak. A tréler az M5-ös autópályán borult fel hajnalban. A 60 éves Román sofőr valószínűleg figyelmetlen volt és nekiment a szalagkorlátnak. Összetörte a saját kocsiját és az utánfutón szállított másik kettőt is. A tréler métereket csúszott az aszfalton, ezután állt meg az út közepén. Az autópályát le kellett zárni, a forgalmat elterelték.

Az autómentést végző szakember a helyszínen elmondta:

”A járművet egyelőre félreraktuk, hogy a forgalom meg tudjon indulni, majd ezután következik a járműnek a mentése.”

Az utánfutót végül a szállított gépjárművekkel együtt daruval állították kerekeire, ezután kezdődhetett meg az autómentés.

Hasonló baleset az M5-ösön

Az M5-ös autópályától több-száz kilométerre az M3-as autópályán is felborult egy tréler hajnalban. Az első vizsgálatok alapján az a legvalószínűbb, hogy a moldáv sofőr elaludt vezetés közben. Az előzőhöz kísértetiesen hasonlító balesetben három autó tört össze.

Mindkét balesetnél külföldi sofőr vezette az autókat és mindkettő hajnalban történt. A megkérdezett vezetéstechnikai oktató azt mondja, ha álmos a sofőr, meg kell állni pihenni.

”Én azt gondolom, hogy abban a pillanatban, hogy felriadok, mérlegelnem, tudnom kéne a helyzetet, hogy milyen vészhelyzetben vagyok. Ennek megfelelően gázadással, kormányzással kell stabilizálni, ismét visszavinni az útra a járművemet, de csak nagyon ritka esetben hirtelen fékezni.”

A trélert az M3-ason a tűzoltók állították a kerekeire. Az autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalát erre az időre le kellett zárni egy szakaszon.